©2015 | Joke Heusinkveld | sitemap | disclaimer | design WaaromNiet?!

background
Praktisch Actueel Contact
Home
Over mij Zo werk ik Visie Anderen over Joke
Cursus voor stellen
Autisme Bij mijn kind Bij een familielid Bij mijn partner Bij mijzelf In onze relatie
Share via e-mail Print Share on LinkedIn Share on Google Bookmarks

Autismeweek 2018: geinterviewd door het Autisme Kennis Centrum

25-05-18

In de autismeweek van 2018 werden mijn collega en ik geïnterviewd door het Autisme Kennis Centrum. Hier leest u het interview.

Woensdag 14 september 2016, Informatieavond 'Autisme binnen de partnerrelatie'

07-09-16

Op uitnodiging van MEE Gorinchem verzorg ik een informatieavond met als thema 'Wat doet autisme met je relatie?'. De avond is bedoeld voor stellen die binnen hun partnerrelatie (vermoedelijk) met autisme te maken hebben, volwassenen met autisme, partners van iemand met autisme en andere belangstellenden.

Ik verzorg de avond samen met mijn collega Christien Procee. Tijdens deze avond vertellen we iets over autisme, wat de gevolgen zijn voor de partnerrelatie, wat de invloed van autisme op beide partners is en wat je kunt doen.

Datum: Woensdag 14 september 2016
Tijd:19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Lokatie: MEE, Edisonweg 30, Gorinchem

Voor meer informatie en voor aanmelding (verplicht) kun je contact opnemen met het Servicebureau van MEE, tel 0183619600, of  servicebureau@meeav.nl

Vrijdag 12 februari 2016 : vervolg themaochtend Hilversum

02-02-16

Op vrijdagochtend 12 februari a.s. organiseert AIC Hilversum de vervolg-themaochtend "Autisme in de partnerrelatie".

In een themabijeenkomst op 11 december 2015 heb ik, samen met mijn collega Christien Procee, bij het AIC Hilversum een en ander verteld over autisme en de gevolgen daarvan voor de partnerrelatie. In deze vervolgbijeenkomst gaan we verder in op de gevolgen voor de relatie en wat je kunt doen als je daar zelf mee te maken hebt.

Aan de hand van fictieve voorbeeldsituaties vertellen we over onze ervaringen in het begeleiden van deze echtparen. De voorbeelden zullen situaties zijn waarin de man van het koppel (vermoedelijk) autisme heeft.

In het tweede deel van de bijeenkomst worden mensen uitgenodigd te komen met vragen die ze zelf hebben. In een reactie op die vragen proberen we er zo op in te gaan dat het voor meerdere mensen relevant is.

Als u de eerdere bijeenkomst niet heeft bijgewoond, is dit geen bezwaar om deze vervolg-bijeenkomst bij te wonen.

Datum: vrijdag 12 februari 2016

Tijd: 10.00-12.00 uur (inloop vanaf 9.30u)

Locatie: Youké, Oude Torenstraat 3, 1211 BV Hilversum

Aanmelden: aic.hetgooi@gmail.com

Toegang, koffie en thee zijn gratis

Eind 2015: Verhuizing praktijk!

14-12-15

Eind december 2015 gaat mijn praktijk verhuizen! Wegens groei van het aantal cliënten ga ik met mijn collega's verhuizen naar 2 gesprekskamers. Deze zijn gelegen op de derde verdieping van hetzelfde gebouw. Het adres verandert van Papiermolen 30 in Papiermolen 38. 

Momenteel is de site nog niet overal aangepast aan deze situatie. Binnenkort zullen er nieuwe foto's geplaatst worden, zal de routebeschrijving aangepast worden en zullen de gegevens op de contact-pagina aangepast worden.

Vrijdag 11 december 2015: informatieochtend Hilversum

23-11-15

Op uitnodiging van het Autisme Informatie Centrum van Hilversum, verzorg ik een informatieochtend met als thema 'Wat doet autisme met je relatie?'. De ochtend is bedoeld voor stellen die binnen hun partnerrelatie (vermoedelijk) met autisme te maken hebben, volwassenen met autisme, partners van iemand met autisme en andere belangstellenden.

Ik verzorg de ochtend samen met mijn collega Christien Procee. Tijdens deze ochtend vertellen we iets over autisme, wat de gevolgen zijn voor de partnerrelatie, wat de invloed van autisme op beide partners is en wat je kunt doen. 


Datum: Vrijdag 11 december 2015
Tijd:
inloop vanaf 9.30 uur, start lezing 10.00 uur. We sluiten af om 12 uur.
Lokatie: Youké, Oude Torenstraat 3, Hilversum
Aanmelden: aic.hetgooi@gmail.com
Toegang, koffie en thee zijn gratis

Begin 2016 zullen we een vervolgochtend beleggen, waarin we nog dieper op dit thema in zullen gaan.

Christien en ik hebben inmiddels in Houten, Woerden en Huizen een informatieavond gegeven. In Woerden was dat, net als nu, in samenwerking met het Autisme Informatie Centrum. Op deze avonden merkten we dat er bij bezoekers veel herkenning was in wat we vertelden. We denken dat er veel behoefte is aan zo'n laagdrempelige mogelijkheid om iets te horen over dit thema. We hopen dan ook in de toekomst meer van dit soort bijeenkomsten te houden in de regio. 

Denkt u dat er bij u in de regio behoefte is aan zo'n avond of ochtend, neem dan contact met ons op zodat we kunnen overleggen over de mogelijkheden.

Als er ergens een bijeenkomst is gepland zal ik dat hier vermelden op mijn site.

Vragen? Neem contact op via info@jokeheusinkveld.nl

Donderdag 15 oktober 2015: informatieavond Huizen

30-09-15

Samen met mijn collega Christien Procee (www.autismerelatie.nl) verzorg ik opnieuw een informatieavond met als thema 'Wat doet autisme met je relatie?’

Deze avond is bedoeld voor stellen die binnen hun partnerrelatie (vermoedelijk) met autisme te maken hebben, volwassenen met autisme, partners van iemand met autisme en andere belangstellenden.

Tijdens deze avond vertellen we iets over autisme, wat de gevolgen zijn voor de partnerrelatie, wat de invloed van autisme op beide partners is en wat je kunt doen.

Wat: Een informatieavond over autisme in je partnerrelatie.

Waar: Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6, 1271 SC Huizen

Wanneer: Donderdag 15 oktober 2015 van 20.00 tot 22.00 uur (zaal open vanaf 19.45 uur)

Kosten: Gratis toegang. Consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden: Graag, maar niet verplicht. Liefst zo spoedig mogelijk, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten. Mail naar info@jokeheusinkveld.nl of bel 06-30340728

Sprekers: Christien Procee en Joke Heusinkveld.

Christien en ik hebben inmiddels in Houten en in Woerden een informatieavond gegeven, in Woerden in samenwerking met het Autisme Informatie Centrum. Op deze avonden merkten we dat er bij bezoekers veel herkenning was in wat we vertelden.

We denken dat er veel behoefte is aan zo'n eerste laagdrempelige mogelijkheid om iets te horen over dit thema. We hopen dan ook in de toekomst meer van dit soort bijeenkomsten te houden in de regio.

Denkt u dat er bij u in de regio behoefte is aan zo'n avond (mag ook overdag), neem dan contact met ons op zodat we kunnen overleggen over de mogelijkheden.

Als er ergens een bijeenkomst is gepland zal ik dat hier vermelden op mijn site.

Vragen? neem contact op via info@jokeheusinkveld.nl

Zaterdag 5 september 2015, activiteitenmarkt Houten

28-08-15

Op de jaarlijkse activiteitenmarkt op Het Rond in Houten, op zaterdag 5 september aanstaande, kun je weer terecht voor informatie over autisme.
Samen met mijn collega's Christien Procee en Bernice van Slooten, sta ik met een kraam op de markt.

We gaan graag met je in gesprek over vragen die je hebt. Over autisme of over de hulp die wij bieden. 

Je vindt ons aan de rand van het plein, in de eerste rij kramen langs het water. 

De markt duurt van 10 - 16 uur.