©2015 | Joke Heusinkveld | sitemap | disclaimer | design WaaromNiet?!

background
Praktisch Actueel Contact
Home
Over mij Zo werk ik Visie Anderen over Joke
Cursus voor stellen
Autisme Bij mijn kind Bij een familielid Bij mijn partner Bij mijzelf In onze relatie
Share via e-mail Print Share on LinkedIn Share on Google Bookmarks

Balans in je gezin

Is er in je gezin een kind met autisme? Dan vraagt heel je gezin extra zorg van je.
Wanneer één persoon ’anders’ is heeft dat effect op ieder gezinslid. Je moet met elkaar een nieuwe balans vinden. De impact op ouders is groot: 

Effect op relaties

De relatie met je partner kan onder druk komen te staan. Verschil in visie over hoe je omgaat met je kind met autisme kan spanning teweeg brengen tussen jullie als ouders.
Je omgeving begrijpt de impact van autisme vaak niet. Hoe reageer je op (ongevraagde) adviezen van familieleden of vrienden?
Laat je niet uitputten en geef de moed niet op! Praat over wat je bezig houdt en ga samen op zoek naar steun en oplossingen.

Steun

Samen met jullie zoek ik naar een evenwicht in de zorg voor elkaar binnen jullie gezin. We bespreken praktische mogelijkheden en oplossingen, maar besteden vooral aandacht aan het ouderschap.

Centraal staat de steun die jullie zelf nodig hebben als ouders; voor begeleiding van je kind met autisme kun je, afhankelijk van de vraag, soms beter bij een collega terecht.

Misschien willen jullie andere kinderen eens met iemand praten over hoe het is om een broer of zus met autisme te hebben. Ook zij zijn bij mij welkom.

Autisme … bij je kind

spelende kinderen